Voordelen van Hyper-V Virtual Dedicated Server

De voordelen van de Hyper-V virtuele dedicated server liggen in het woord “dedicated”. Dedicated hosting betekent dat de volledige kracht van de server beschikbaar is voor de koper. Hyper-V maakt gebruik van virtualisatie om meerdere virtuele Hyper-V-dedicated servers op dezelfde fysieke server te hosten, maar elke virtuele Hyper-V-dedicated server is zo goed als een dedicated server met dezelfde vermogensspecificatie.

U zult ook merken dat de virtuele dedicated servers van Hyper-V de keuze uit verschillende besturingssystemen op elke virtuele dedicated server van Hyper-V mogelijk maakt. Het besturingssysteem kan Microsoft OS of Linux of FreeBSD en andere zijn.

Serviceniveau-overeenkomsten kunnen worden gekocht met abonnementen voor virtuele dedicated serverhosting, inclusief monitoring-upgrades, OS-onderhoud, beveiligingspatches en vrij vaak daemon-updates.

Hoogwaardige hostingproviders voor virtuele dedicated servers zijn over het algemeen multi-homed, wat zorgt voor redundantie in het geval dat een server uitvalt. Dit geldt ook voor gebeurtenissen zoals natuurrampen zoals overstromingen, misschien in het geval van een orkaan. In een geval als dit wordt automatisch een datacenter op een andere locatie geactiveerd, wat absoluut geen downtime betekent.

Enkele van de extra voordelen hiervan zijn onder meer automatisch herstel van besturingssystemen. Dit kan worden gebruikt om de server terug te zetten naar de oorspronkelijke configuratie en een seriƫle console, die kan worden gebruikt om toegang te krijgen tot de server als de normale middelen niet werken, en een externe back-upruimte.

Misschien wel het grootste voordeel voor elk bedrijf dat gebruikmaakt van virtuele Hyper-V-dedicated servers, is de kostenefficiƫntiefactor. Het is veel goedkoper om meerdere virtuele dedicated servers te bouwen dan om fysieke dedicated servers te bouwen. IT-afdelingen in elk bedrijf kunnen dezelfde prestatieniveaus, beveiliging en betrouwbaarheid handhaven tegen veel lagere kosten. Tegelijkertijd wordt elke virtuele server geladen met zijn eigen besturingssysteem en software.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *