Tien tips voor het kiezen van een dakdekker

Een van de beste manieren om een dakdekker te kiezen, is door met hem te praten via de telefoon of hem te ontmoeten en hem wat vragen te stellen. Om een dakdekker te vinden om contact mee op te nemen, kunt u vrienden en familie om verwijzingen vragen of een Google-zoekopdracht uitvoeren, want er zijn veel geweldige sites met dakdekkers die een korte lijst van dakdekkers in uw omgeving bieden. Het loont ook de moeite om ook eens op de eigen website van de aannemer te kijken.

Een beetje graven lijkt misschien tijdrovend, maar wat nog tijdrovender is om nog maar te zwijgen van de kosten, is het repareren van een mislukte dakklus. Dus hoe moet u een dakdekker selecteren? Tips voor het selecteren van een dakdekker vallen in drie categorieën: de kwalificaties van de aannemer, het werk van de aannemer en het verleden van de aannemer. Lees onderstaande tips.

Kwalificaties

Ten eerste, huur geen dakdekker in die geen vergunning heeft. Het feit dat een aannemer een licentie heeft, betekent echter niet noodzakelijk dat de aannemer een toegewijde professional is die uitstekend werk zal leveren. U kunt meer vertellen over de inzet van een aannemer door te kijken of de aannemer lid is van een branchevereniging en of de aannemer een nascholing heeft gevolgd. Als de aannemer ja zegt, bel dan de brancheorganisatie en vraag naar certificaten van de permanente educatie.

Zorg ervoor dat ze een vast bedrijf hebben. Bij het selecteren van een aannemer moet u er prijs berekenen dakkapel op kunnen vertrouwen dat de aannemer het beloofde werk zal kunnen uitvoeren. Een van de beste manieren om dit vertrouwen te krijgen, is door een aannemer te selecteren die zich financieel kan inzetten om uw project af te ronden. De aannemer moet een vast telefoonnummer en adres hebben. Bezoek hun bedrijf om te zien of ze de apparatuur en medewerkers hebben om uw project tot een goed einde te brengen.
Vraag of ze verzekerd zijn en hoeveel. Alleen omdat ze een verzekering hebben, is het misschien niet erg veel dekking. Laat de aannemer u een verzekeringsbewijs tonen. Aannemers kunnen een certificaat van hun verzekering krijgen met de dekkingsdata en polislimieten van hun verzekeringsmaatschappij. Vraag ook of ze een dekking voor werknemerscompensatie hebben. Omdat eigenaren van onroerend goed kunnen worden vervolgd voor ongevallen die op hun eigendom plaatsvinden, is het erg belangrijk dat alle aannemers een werknemersverzekering hebben.
Vakmanschap van de aannemer

Alle aannemers moeten ook een veiligheidsplan hebben, dus vraag uw potentiële aannemer om u er een te geven. Veiligheidsplannen zijn belangrijk om ervoor te zorgen dat projecten worden voltooid en zijn vereist door de Occupational Safety and Health Administration (OSHA).
Zoek uit hoe lang de aannemer garantie heeft op de uitgevoerde werkzaamheden. Een typische periode is een jaar of langer. De duur van de garantie doet er niet zoveel toe als wel of de aannemer van plan is achter de garantie te staan. Goede aannemers werken vaak verder dan een schriftelijk contract. Houd er rekening mee dat de fabrikant productgaranties geeft en dat garanties vaak alleen geldig zijn als een aannemer “gecertificeerd” is om het product te installeren. Zorg ervoor dat u met uw aannemer praat over het volgen van de specificaties van de fabrikant die nodig zijn voor productgarantie.

De aannemer moet uw woningverbeteringsproject grondig met u bespreken. Onderwerpen die u met uw aannemer kunt bespreken, zijn onder meer de kleur en het type producten dat u wilt gebruiken, hoe u indien nodig een vergunning kunt krijgen, wat de dagelijkse schoonmaakprocedure is en hoe het werk wordt betaald.

Prestaties uit het verleden en klantenservice

Zoek uit hoe lang de aannemer al actief is. Hoewel een aannemer die al een jaar of twee in bedrijf is, uitstekend werk kan leveren, is het beter om een aannemer te kiezen die al minstens vijf jaar actief is. Hoe langer een aannemer al in bedrijf is, hoe meer ervaring hij heeft, wat vaak meer keuzes en beter vakmanschap voor uw dak betekent.

Vraag om foto’s van het werk van de aannemer en voor referenties van eerdere klanten. Krijg deze informatie op de website van de aannemer of door eerdere klanten te bellen en te vragen wat ze ervan vonden.
Veel van de beste aannemers hebben klachten moeten afhandelen. Klachten zijn niet per se slecht, maar de manier waarop een aannemer ze heeft behandeld kan dat wel zijn. Vraag de aannemer hoe hij in het verleden met klachten is omgegaan of bel het Better Business Bureau om erachter te komen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *