Overzicht specialisten interne geneeskunde

Bang voor doktersbezoeken? Het is normaal om ongerustheid te voelen over het onbekende. Het is eng als je lichaam iets ongewoons ontwikkelt, zoals een knobbeltje of uitslag, of als je je ziek begint te voelen zonder aanwijsbare oorzaak. De meeste mensen waarderen hun gezondheid boven alles (vooral als u ooit eerder ziek bent geweest). Daarom is interne geneeskunde een belangrijk medisch Lormetazepam bestellen zonder recept gebied dat u kan helpen bij het voorkomen van het ontwikkelen van ziekten of het diagnosticeren van een bestaande aandoening. Vroegtijdig een behandeling zoeken en regelmatige controles ondergaan, is belangrijk voor uw algehele gezondheid en lichamelijke conditie.

Er zijn verschillende takken van interne geneeskunde die zich bezighouden met een verscheidenheid aan problemen. Artsen moeten vele jaren (soms meer dan tien jaar) gespecialiseerde training ondergaan om experts te worden in een beperkt onderwerp. Veel interne geneeskunde-artsen zijn ook capabel en oefenen ook actief algemene zorg uit, maar sommigen zijn zo deskundig en waardevol geworden in hun gekozen specialisme dat ze de wereld rondvliegen om patiënten te behandelen. Hier zijn enkele van de subspecialiteiten en wanneer u zou moeten overwegen om een specialist in interne geneeskunde te bezoeken.

Cardioloog

U moet niet wachten op een hartaanval om een specialist te bezoeken. Als u pijn op de borst, kortademigheid of een ongebruikelijke hartslag voelt, kunt u het beste een cardioloog raadplegen. Ze kunnen helpen bij het vinden van manieren om hartaandoeningen (die doodsoorzaak nummer één zijn in de VS) te voorkomen en te bestrijden. Een andere goede reden om deze specialist in interne geneeskunde te bezoeken, is als uw familie een voorgeschiedenis heeft van hartaandoeningen of soortgelijke problemen. Hoe eerder u een mogelijk probleem identificeert en met de behandeling begint, hoe groter uw kansen om de kansen te verslaan.

Slaap geneeskunde

Slaapgeneeskunde, een vrij recente tak van interne geneeskunde, heeft tot doel mensen te helpen beter te rusten en aandoeningen zoals slapeloosheid, apneu en narcolepsie aan te pakken. Als uw slaapgewoonten de laatste tijd grillig zijn geweest (of misschien heeft u er uw hele leven moeite mee gehad) of als er iets heel ongewoons gebeurt, zoals plotselinge slaapwandelen, moet u een specialist bezoeken. Veel mensen proberen zichzelf te mediceren door middel van drugs, zowel legaal als illegaal, wat verslaving en vele andere problemen kan veroorzaken. Het is het beste om een professional te bezoeken om u te helpen een meer permanente en veilige oplossing te vinden.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *