Is een leeszonnebril aantrekkelijker dan een getinte leesbril?

In één woord, ja. Eigenlijk is het hetzelfde, maar feit is dat meer mensen online op zoek zijn naar een leeszonnebril dan naar een getinte leesbril. Natuurlijk vinden shoppers eerder een pagina over een bekende Britse krant dan iets dat je kunt dragen om je ogen tegen de zon te beschermen, maar we zijn op zoek naar een zonnelezer!

Geen wonder dat Zonnebril met leesgedeelte een seizoensproduct is. Na Kerstmis en Nieuwjaar loungen shoppers op luie lente- en zomerdagen bij het zwembad of op het strand, dromend van het inhalen van alle ongelezen boeken die ze beloofden te lezen. Ik ben alweer een heel eind terug. Een leeszonnebril is een ideale manier om te lezen of andere close-up activiteiten in de zon uit te voeren. Het is ook een belangrijk modeaccessoire voor de feestdagen geworden, net als de verpakking van strandkleding, badkleding en strandtassen in bijpassende kleuren. Als gevolg hiervan zijn leeszonnebrillen verkrijgbaar in verschillende stijlen en kleuren en natuurlijk met vergroting, zodat u er tijdens het lezen geweldig uitziet.

Er zijn grofweg twee soorten leesbrillen:

kleurenlezer met dubbele focus

Bifocale glazen vergroten alleen het onderste deel van de lens. De rest van de lens is gepolariseerd voor lange afstanden en bescherming tegen de zon.

volle leeszonnebril

Deze bril heeft volledig vergrotende lenzen met volledige UV-gepolariseerde lenzen voor bescherming tegen de zon.

Of je nu kiest voor bifocale of volledig leesbare lenzen is grotendeels een kwestie van persoonlijke voorkeur en zal je zelf moeten beslissen. Bij het kiezen van een bifocale lens is het echter een goed idee om ervoor te zorgen dat het vergrote gedeelte van de lens groot genoeg is voor uw doel. Je zou kunnen denken dat je een groot focusgebied nodig hebt voor andere close-upactiviteiten zoals bijvoorbeeld breien of tuinieren.

Een leeszonnebril is natuurlijk niet alleen een stijlvol fashion item voor zowel mannen als vrouwen, maar speelt ook een belangrijke rol bij het beschermen van je ogen tegen de schadelijke zonnestralen. In dit verband is het belangrijk om uw ogen te laten controleren door een gekwalificeerde opticien om er zeker van te zijn dat u de juiste vergroting voor uw ogen kiest, zodat u geen langdurige schade oploopt terwijl u geniet van de zon.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *