Hoe kan kunstmatige intelligentie de fintech-sector beïnvloeden?

Er was een grote omwenteling in de manier waarop geld werd uitgegeven en de menselijke activiteit nam af. U gaat bijvoorbeeld naar een geldautomaat van een bank voor contant geld. Als we echter kijken naar het algemene landschap van het bedrijf, zien we weinig tekenen van een positieve ontwikkeling in de financiële sector. Dit artikel gaat over “De impact van kunstmatige intelligentie op de fintech-sector”.

Individuen die terughoudend zijn om digitale technologie te gebruiken, zijn tijdens de lockdown gedwongen om online te bankieren om hun dagelijkse taken uit te voeren. Het was een tijd waarin technologieën zoals kunstmatige intelligentie en machine learning de manier waarop we werken in de financiële sector opnieuw definieerden.

invoering

Technologie en tools hebben altijd deel uitgemaakt van het menselijk leven. wat is artificiële intelligentie? Vanaf de dag dat onze menselijke voorouders vuur en het wiel uitvonden tot de geavanceerde gadgets van vandaag, heeft technologie ons dagelijks leven ten volle beïnvloed. En ja, nu zijn programma’s en applicaties onderdeel geworden van ons dagelijks leven, waarbij we beter denken en ons gedragen dan mensen. Ik hoop dat je wat tips hebt. We hebben het over kunstmatige intelligentie en machine learning.

Er was een tijd dat machines met menselijke intelligentie het onderwerp waren van fantasiefilms zoals The Terminator. Maar nu, 40 jaar later, is die fantasie werkelijkheid geworden. Als het gaat om het gebruik van AI in fintech-bedrijven, is het bemoedigend om te zien dat reuzen in de financiële sector samenwerken met programmeurs en softwareontwikkelaars om applicaties te ontwikkelen.

Verandert AI de financiële sector?

Ja, we zullen meer AI-toepassingen zien op meer manieren dan ooit tevoren. Zo zullen banken en financiële instellingen chatbots meer klantvragen zien beantwoorden. AI wordt gebruikt voor fraudedetectietools en documentverificatie. Voor vastgoedbeleggingsondernemingen kan deze technologie helpen bij het beoordelen van de investeringsmogelijkheden van individuen, het creëren van beleggingsportefeuilles en het verminderen van de risico’s die gepaard gaan met het aanpassen van nieuwe technologieën. In de volgende paragraaf gaan we dieper in op hoe kunstmatige intelligentie de financiële sector ondersteunt.

A. Besluitvorming

Verzekeringsmaatschappijen en beleggingsadviseurs kunnen vragen stellen aan AI-platforms, niet aan klanten, voordat ze nieuwe producten of diensten op de markt brengen. Een platform vol met klantgegevens, met de mogelijkheid om vragen te analyseren en te beantwoorden, kan aanbevelingen doen om hiaten en twijfels op te vullen.

Dit geeft de verzekeringsagent/adviseur een duidelijk beeld van de verwachtingen en beslissingen van de klant. Vervolgens kunt u uw product of dienst opnieuw configureren om aan de behoeften van uw klanten te voldoen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *