Hijama-therapie voor de gezondheid van Olympische atleten

Olympiërs hebben vaak last van spierspanningen, ontstekingen en allerlei soorten verwondingen. Het is een aandoening die ernstige gevolgen kan hebben als deze niet vroeg genoeg wordt behandeld. Atleten wordt geadviseerd om van tijd tot tijd systemische therapie te ondergaan. Hijama Amsterdam is een van de beste behandelingen die tegenwoordig beschikbaar zijn voor alle soorten sporters.

Bij Hijama-therapie worden kopjes van bamboe, aardewerk of glas op het lichaam geplaatst om een inademingseffect te creëren. Het verwijdert het bloed dat in het afzuiggedeelte is verzameld en laat vers en schoon bloed naar het getroffen gebied stromen.

Hijama-voordelen voor atleten

Deze cupping-techniek is essentieel voor elke atleet die zich bezighoudt met inspannende oefeningen.

De belangrijkste voordelen van Hijama-therapie zijn:

bloedtoevoer verhogen

Wanneer de zuignap op een bepaald deel van het lichaam wordt geplaatst, worden de spieren van de botten getild en wordt lymfe en bloed aangezogen. Wanneer bloed vrij circuleert, wordt het genezingsproces van het hele lichaam aanzienlijk verbeterd. Voor Olympiërs is dit een belangrijk proces omdat je lichaam een soepele doorstroming van zuurstofrijk bloed nodig heeft om energie en prestaties te stimuleren.

rekken van de lichaamsspieren

Na een lange training worden de spieren van een atleet gespannen door de belasting die ze krijgen. Dit veroorzaakt pijn in bepaalde delen van het lichaam. Wanneer cupping wordt toegepast op dat specifieke gebied, wordt het weefsel gemasseerd en wordt de pijn verlicht. Tijdens dit proces ontspannen de spieren en wordt de pijn verlicht.

Versnel het genezingsproces

Intensieve trainingssessies kunnen ertoe leiden dat atleten hun armen verdraaien, hun spieren belasten en lichamelijk letsel of andere complicaties veroorzaken. Het genezingsproces duurt meestal lang, wat een groot obstakel is voor de training van een atleet. Met Hijama-therapie worden chemische gifstoffen afgebroken om het genezingsproces te verbeteren en een sneller herstel te bevorderen.

pijn helpen verminderen

De meeste vrij verkrijgbare pijnstillers kunnen verslavend zijn en stimulerende middelen bevatten die in de sportwereld verboden zijn. Deze stimulerende middelen of steroïden kunnen de carrière van een atleet meer kwaad dan goed doen. Spieren worden gemasseerd met Hijama-therapie om pijn te verlichten zonder atleten bloot te stellen aan verboden middelen.

Hijama-therapie is een belangrijke behandeling voor alle Olympiërs. Onze professionele, goed opgeleide en bekwame Hijama-beoefenaars zijn goed uitgerust om de beste cupping-technieken uit te voeren die vandaag beschikbaar zijn. Klik hier om een afspraak met ons te maken.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *