Essentiële hulpmiddelen voor slotenmakers

 

Net zoals een chirurg een scalpel nodig heeft om een menselijk lichaam te ontleden, heeft een slotenmaker een houweel nodig om een slot te openen. Het gebruik van haarspelden voor lockpicking is een product van de film. In feite is het repareren van sloten een delicaat proces dat moet worden uitgevoerd door een bekwame slotenmaker. Professionele slotenmakers gebruiken een speciale set apparatuur om hun werk uit te voeren. Slotenmakersgereedschappen kunnen een beetje verwarrend zijn, vooral voor nieuwkomers die naam willen maken in het vak van slotenmaker. Hoe dan ook, zowel beginnende als ervaren slotenmakers zouden op elk moment vijf basisgereedschappen bij zich moeten hebben.

De Plug Spinner is een essentieel sleutelmaker harderwijk hulpmiddel om sloten ongedaan te maken. Om de plug terug te zetten in de standaard ontgrendelde positie, gebruikt de slotenmaker een plug-spinner om de plug op te tillen, te draaien en te verplaatsen. Uiteraard moeten slotenmakers de exacte locatie van de verschillende sluitcomponenten weten om een plug-spinner te kunnen gebruiken.

Voor complexere sloten is een plug-spinner mogelijk niet geschikt. Er zijn tijden dat slotenmakers apparaten nodig hebben die Computerized Picks worden genoemd. Handig voor het openen van veiligere vergrendelingsontwerpen zoals combinatiesystemen. Computergestuurde plectrums met geavanceerde functies zijn ontworpen om tot 6 pin- en schijfpatronen te construeren.

Een ander geavanceerd gereedschap voor slotenmakers is de Electric Pick Gun, die kan worden vergeleken met een gewone elektrische boormachine. Een elektrisch pickpistool is een kleine boormachine die wordt aangedreven door elektriciteit. Net zoals je de grootte van de boor kunt aanpassen, zijn er verschillende maten plectrums die op het pickpistool kunnen worden aangesloten.

Ook voor slotenmakers is de sleuteltrekker een handig hulpmiddel. Soms is de sleutel in tweeën gesplitst en zit het sleutelstuk vast in het sleutelgat. In deze gevallen gebruiken slotenmakers een sleutelextractor om kapotte sleutels en andere vreemde voorwerpen die vastzitten in de slotcilinder te verwijderen.

Een slotenmaker heeft ook een spansleutel nodig. Afhankelijk van de hoeveelheid druk die wordt uitgeoefend, zijn er 3 soorten: licht, medium en stijf. De meeste slotenmakers hebben alle drie de typen, afhankelijk van de situatie. Zoals de naam al aangeeft, worden spansleutels gebruikt om een gecontroleerde hoeveelheid rotatiedruk uit te oefenen om de afschuiflijn te naderen.

Plug-spinners, computerpicks, elektrische pickpistolen, sleuteltrekkers en spansleutels zijn de basisgereedschappen van een slotenmaker. Er zijn andere tools die slotenmakers kunnen gebruiken om sloten te repareren, installeren en openen. Nachtschootinstallatiekits, slotenmakershamers, freesboren en sleutelsnijders zijn slechts enkele van deze extra hulpmiddelen. Het gebruik van het juiste gereedschap is belangrijk voor zowel de slotenmaker als de klant. Voor eigenaren van huizen en voertuigen kunnen slotenmakers die ongeschikt gereedschap gebruiken het slot of de deur zelf beschadigen. Voor een slotenmaker wordt de aanschaf van minimaal 5 basisgereedschappen beschouwd als een langetermijninvestering. Beginnen met het juiste gereedschap kan slotenmakers helpen hun werk goed te doen en positieve feedback van hun klanten te krijgen. De reputatie van de slotenmaker zal geleidelijk groeien naarmate klanten zijn diensten aanbevelen aan familie en vrienden. Als gevolg hiervan zal de slotenmaker een vast inkomen hebben dat hen kan helpen meer gespecialiseerd gereedschap aan te schaffen of hun bedrijf uit te breiden.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *