Escape game gebruiken voor teambuilding

Escape-games zijn niet alleen voor de lol en entertainment. Verschillende bedrijven gebruiken breakout-activiteiten voor teambuilding om communicatiebarrières op de werkplek te slechten.

Het doel van teambuilding is om medewerkers te inspireren en toe te rusten om gezamenlijk en effectief zakelijke problemen op te lossen. Laten we eens kijken naar de verschillende activiteiten van de ontsnappingsruimte die tegelijkertijd leuk en leerzaam zijn.

Spannend ontsnappingsspel om je team te helpen bouwen

Het spannendste spel in de escape room is Hungry Zombie. Je team zit opgesloten in een kamer met een geketende en hongerige zombie. De kettingen worden elke 5 minuten met één schot losgelaten, zodat hongerige zombies je kunnen vangen.

De totale speeltijd is ongeveer 1 uur, en wanneer de tijd om is, kunnen hongerige zombies elke hoek van de kamer bereiken. De kamer zit vol met aanwijzingen en je zult puzzels/raadsels moeten oplossen om de sleutel van een gesloten deur te vinden en samen met je teamgenoten uit de kamer te ontsnappen.

Om uit de kamer te ontsnappen en zichzelf te redden van de hongerige zombies, moet de deelnemer:

Communicatie

Communicatie is de sleutel tot het snel vinden van verborgen aanwijzingen. Deelnemers moeten in groepen van 2-3 personen werken om aanwijzingen te vinden die in de kamer verborgen zijn. Ze moeten hun team te allen tijde op de hoogte houden, zodat ze informatie en verborgen aanwijzingen kunnen gebruiken om het geheim van de verborgen sleutel te ontrafelen.

Room escape games bevorderen de communicatie tussen medewerkers (deelnemers) en stimuleren hen om samen games en escape rooms te winnen. Deze activiteit leert je ook het belang van samenwerking waar het hele team kan falen.

Breek de mal en denk na

Teambuildingspellen zijn iets dat je nog nooit eerder hebt meegemaakt, dus je moet buiten de gebaande paden denken. Het is tijd om je denkvermogen te ontketenen en aanwijzingen te vinden die je zullen helpen puzzels en raadsels op te lossen.

Room escape games hebben een heel andere setting. Door deze activiteiten uit te voeren door het alledaagse kantoorwerk te elimineren, bent u in een positie om gebruik te maken van beschikbare informatie, suggesties en ideeën van andere leden te zoeken en te zien welke werken.

leiden of volgen

Ontsnappingsspellen voor kamers bieden allemaal een gelijk speelveld waar je manager een speler kan zijn zoals jij. Teambuilding kan leiderschap vereisen om zijn leiderschapspotentieel te ontketenen en onder bepaalde omstandigheden een team te verwijderen.

U kunt tijdens het spel ook situaties tegenkomen waarin er meer dan één leider is. In deze situaties moeten teamleden overleggen en beslissen wie de leiding zal nemen zonder conflicten te veroorzaken. Deze breakout-activiteiten leren teams dus samen te werken en leiderschapskwesties niet te verwaarlozen.

Ontsnappingsspellen zijn bedoeld om de teamgeest te vergroten en de teamgeest op te bouwen, waarbij individuen hun werk niet beperken tot individuele prestaties. Correct gebruik van escape room-spellen stelt u in staat een samenhangend team op te bouwen en elk zakelijk probleem redelijkerwijs op te lossen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *