EFT en hypnose voor de bevalling - zachte oplossingen om van je werk te houden

De bevalling is een opwindend onderdeel van het leven van veel vrouwen. Toch ervaren zwangere vrouwen vaak angst of zorgen als de geboorte nadert. Je voorbereiden op en doorgaan met de bevalling kan zorgeloos zijn als vrouwen (en hun partners!) Zich ontspannen en op hun gemak voelen. EFT (Emotional Freedom Technique) en hypnose voor de Voorbereiden bevalling zijn effectieve, niet-invasieve hulpmiddelen die vrouwen helpen om voor, tijdens en na de bevalling rust en kalmte te bereiken. Ze bieden eenvoudige, toegankelijke hulpmiddelen die een of beide ouders kunnen gebruiken om een positief begin te creëren voor zichzelf en hun nieuwe baby.

EFT bouwt je zelfvertrouwen op tijdens de zwangerschap.

Emotional Freedom Technique is een praktijk gebaseerd op de meridiaanpunten van de traditionele Chinese geneeskunde. EFT combineert zacht tikken met belangrijke affirmaties met betrekking tot de aanstaande bevalling. Cliënten kunnen de hele zwangerschap EFT-technieken thuis toepassen. EFT biedt een snelle en gemakkelijke manier om angst te verminderen en, belangrijker nog, om het vertrouwen van een vrouw in het vermogen van haar lichaam om te bevallen op te bouwen. EFT helpt de copingvaardigheden van aanstaande ouders te vergroten, een positieve gemoedstoestand te creëren om door de zwangerschap en bevalling heen te komen en een nieuwe baby in het gezin te verwelkomen.

Hypnose voor de bevalling helpt je vreedzaam door de bevalling te navigeren.

Hypnotherapie is gebaseerd op eenvoudige ontspannings- en visualisatietechnieken waarmee vrouwen de ongelooflijke kracht van hun onderbewustzijn kunnen benutten om hun baby ter wereld te brengen. Met behulp van hypnose voor de bevalling oefenen vrouwen een opmerkelijke mate van controle uit over hun geest en lichaam, waardoor pijn, angst en angst tijdens de bevalling worden verminderd. In de chemie van het lichaam wordt een volkomen kalme toestand gecreëerd; de spieren ontspannen zo diep dat angst, spanning en weerstand wegsmelten. Cliënten die hypnose gebruiken, hebben de duwfase beschreven als ‘de wereld instromen op een zachte wolk van ontspanning’. De baby komt vaak met een paar duwtjes ter wereld. Terwijl ze deze rust ervaren, zijn vrouwen nog steeds bewust en volledig in controle.

Een vrouw die hypnose wil gebruiken voor de bevalling, heeft gewoonlijk meerdere sessies met een hypnotherapeut in de aanloop naar haar uitgerekende datum. In mijn praktijk volgen cliënten vanaf 28 weken vier sessies. Vrouwen kunnen echter nog steeds profiteren van hypnotherapie dichter bij hun uitgerekende datum – idealiter vóór 36 weken. Ik werk meestal een-op-een met vrouwen, maar partners zijn welkom. Tijdens deze sessies vraag ik vrouwen en, indien mogelijk, hun partners om video’s te bekijken van twee door hypnotherapie ondersteunde bevallingen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *