De vele methoden van ongediertebestrijding

Ongediertebestrijding verwijst naar de regulering of het beheer van dieren die een gevaar of overlast vormen voor huizen of gemeenschappen. Ongediertebestrijdingsdiensten gebruiken verschillende methoden om de overlast en het gevaar van ongewenst ongedierte te elimineren. Poison lokaas is een van de meest voorkomende methoden van ongediertebestrijding. Het wordt meestal gebruikt door een rattenverdelger voor het beheersen van rattenpopulaties; het is echter niet zo effectief als er andere voedselbronnen in de buurt zijn, zoals afval. Vallen zijn een andere vorm van knaagdierbestrijding. Er zijn tegenwoordig veel soorten vallen op de markt die muizen en ratten gemakkelijk uit huizen kunnen verwijderen. De klikval is de meest gebruikte; het gebruikt een trekker om het aas vast te houden en doodt het knaagdier door het achter de kop te slaan met een walsdraad of kaak. In sommige gevallen kunnen ook lijmvallen worden gebruikt. Dit type val vereist dat de muis of rat probeert de val over te steken zodat de lijm het knaagdier kan vasthouden. Nadat een vangst is gemaakt, kan het knaagdier worden gedood en verwijderd. Levende vangvallen zijn een andere veelgebruikte rattenval; met dit type val kan men meer dan één knaagdier tegelijk vangen, zodat ze desgewenst op een nieuwe locatie uit de val kunnen worden vrijgelaten.

Maar ratten zijn niet het enige soort ongedierte lieveheersbeestjes kopen dat kan worden bestreden door gebruik te maken van dergelijke diensten. De methode van biologische ongediertebestrijding kan worden gebruikt om natuurlijke vijanden en parasieten te bestrijden en te beheersen. Bijvoorbeeld: muggen worden vaak bestreden door een bacterie die muggenlarven infecteert en doodt in lokale waterbronnen te stoppen. De behandeling heeft geen bekende negatieve gevolgen voor de resterende ecologie en is veilig voor mensen om te drinken. Het doel van biologische ongediertebestrijding, of welke natuurlijke ongediertebestrijding dan ook, is het elimineren van een ongedierte met minimale schade aan het ecologische evenwicht van het milieu in zijn huidige vorm.

Het spuiten van gifstoffen door vliegtuigen, draagbare eenheden of vrachtwagens die de spuitapparatuur vervoeren, is een gebruikelijke methode. In de Verenigde Staten rijden steden vaak een of twee keer per week met een vrachtwagen van de stad naar elke straat om muggen te sproeien. Gewasstrooiers vliegen gewoonlijk over landbouwgrond en spuiten gif om ongedierte te doden dat de gewassen zou bedreigen. Velen vinden het veel wenselijker om gif rond hun tuin, huis of bedrijf te sproeien dan insecten daar te laten gedijen.

Ruimtebehandeling is een langetermijnproject voor ongediertebestrijding waarbij applicators van het type verneveling of verneveling betrokken zijn. Vloeibaar insecticide wordt verspreid in de atmosfeer binnen een structuur. Behandelingen vereisen geen evacuatie of luchtdichte afsluiting van een gebouw, waardoor de meeste werkzaamheden in het gebouw kunnen doorgaan, maar dit gaat ten koste van de penetrerende effecten. Over het algemeen worden contactinsecticiden gebruikt, waardoor de langdurige resteffecten tot een minimum worden beperkt.

Fumigatie wordt ook gebruikt voor ongediertebestrijding. Fumigatie is een project waarbij een structuur wordt afgedekt of luchtdicht wordt afgesloten, gevolgd door de introductie van een doordringend, dodelijk gas met een dodelijke concentratie gedurende een lange periode (24-72 uur). Hoewel het duur is, richt ontsmetting van de ruimte zich op alle levensfasen van ongedierte.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *