Bouw je eigen zonnepaneelsysteem

De stroomuitval in het noordoosten trof 45 miljoen mensen in acht Amerikaanse staten. Degenen die alternatieve energiebronnen gebruiken, zoals zonnepanelen, konden profiteren van hun onafhankelijkheid van het net. Geen voedsel dat bederft in koelkasten, geen zitten in het donker voor hen. De Council on Foreign Relations, een denktank, heeft gemeld dat het elektriciteitsverbruik en de productie constant zijn toegenomen, wat resulteert in een grotere belasting van een systeem dat niet is ontworpen voor zo’n grote belasting, wat betekent dat veel mensen zich wenden tot Solar Panels om veiligheidsredenen, maar ook om financiële en milieuredenen.

Zonne-energie is een “groene” en hernieuwbare energie en stoot geen schadelijke koolstofdioxide uit, wat betekent dat het een geweldige manier is om uw ecologische voetafdruk te verkleinen. Bijna 3000 pond CO2 per jaar kan worden bespaard door een typisch zonne-energiesysteem voor thuisgebruik, wat neerkomt op ongeveer 30 ton gedurende zijn levensduur. Deze schone, groene technologieën zullen de kern vormen van de volgende industriële revolutie, aldus Tony Juniper, directeur van Friends of the Earth.

Het gebruik van zonne-energie verlaagt de elektriciteitskosten drastisch, en dit is een van de meest voorkomende redenen om ervoor te kiezen. Federale en deelstaatregeringen bieden zonneprikkels, die helpen om de initiële kosten van een zonne-energiesysteem te compenseren. De Energy Policy Act 2005 biedt twee manieren om een belastingvermindering voor zonne-energie te krijgen van de federale overheid. Kortingen op zonne-energie worden ook aangeboden door meer dan 50% van de Amerikaanse staten.

De zon levert gemiddeld 164 watt zonne-energie per vierkante meter aan de aardkorst. Als we genoeg zonnepanelen in de Sahara-woestijn zouden plaatsen om slechts één procent ervan te bedekken, zouden we genoeg elektriciteit kunnen opwekken om de hele planeet van stroom te voorzien. Deze overvloed aan zonne-energie betekent dat er meer is dan we ooit nodig zullen hebben. Maar omdat het door de zon uitgezonden vermogen arriveert als een mengsel van licht en warmte, kunnen we het niet gebruiken om rechtstreeks een auto of een computer van stroom te voorzien. Dit is waarom zonnepanelen zijn uitgevonden – om de kracht van de zon om te zetten in een vorm die we kunnen gebruiken, zoals elektriciteit.

Alle extra elektriciteit die u opwekt met uw zonnepanelen, als u op het net bent aangesloten, wordt betaald door het nutsbedrijf. Rekening houdend met de elektriciteitsproductie van een zonne-energiesysteem en nutsbedrijven in staat stellen overtollige energie van huiseigenaren te kopen, is nettometing toegestaan in 30 staten. De meest gebruikte optie is een enkele, omkeerbare meter. Aangezien een zonne-energiesysteem elektriciteit produceert, worden de kilowatts eerst gebruikt om te voldoen aan de energievraag ter plaatse. Overtollige elektriciteit wordt dan aan het net geleverd, waardoor de elektriciteitsmeter achteruit wordt gedraaid, in plaats van te worden opgeslagen in een batterij. Aan het einde van elke meetperiode wordt de huiseigenaar gecrediteerd voor de extra kilowatt.

Overtollige elektriciteit kan worden opgeslagen voor gebruik op bewolkte dagen. De mogelijkheid om overtollige elektriciteit op te slaan in batterijen betekent dat u zelfs op bewolkte dagen niet op het net hoeft te zijn aangesloten. In stand-alone zonne-energiesystemen worden batterijen opgeladen met overtollige elektriciteit voor nachtelijk gebruik. De levenscyclus van een batterij bepaalt de geschiktheid voor gebruik met zonnecellen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *