Aan de slag met cryptografie

Investeren in de marktruimte van Crypto Currency kan een beetje ontmoedigend zijn voor de traditionele belegger, omdat rechtstreeks investeren in Crypto Currency (CC) het gebruik van nieuwe tools en het aannemen van een aantal nieuwe concepten vereist. Dus als je besluit om je tenen in deze markt te dompelen, wil je een heel goed idee hebben van wat je kunt doen en wat je kunt verwachten.

Voor het kopen en verkopen van CC’s moet je een Exchange kiezen die handelt in de producten die je wilt kopen en verkopen, of het nu Bitcoin, Litecoin of een van de meer dan 1300 andere tokens in het spel is. In vorige edities hebben we kort de producten en diensten beschreven die beschikbaar zijn op enkele beurzen, om u een idee te geven van het verschillende aanbod. Er zijn veel Exchanges om uit te kiezen en ze doen allemaal dingen op hun eigen manier. Zoek naar de dingen die voor u belangrijk zijn, bijvoorbeeld:

– Stortingsbeleid, methoden en kosten van elke methode

– Opnamebeleid en kosten

– In welke fiat-valuta’s ze handelen voor stortingen en opnames

– Producten waarin ze handelen, zoals cryptomunten, goud, zilver etc

– Kosten voor transacties

– waar is deze Exchange gebaseerd? (VS / VK / Zuid-Korea / Japan…)

Wees erop voorbereid dat de procedure voor het instellen van Exchange gedetailleerd en lang is, aangezien de Exchanges over het algemeen veel over u willen weten. Het is vergelijkbaar met het opzetten van een nieuwe bankrekening, aangezien de beurzen makelaars zijn van waardevolle spullen, en ze willen er zeker van zijn dat u bent wie u zegt dat u bent en dat u een betrouwbaar persoon bent om mee om te gaan. Het lijkt erop dat ‘vertrouwen’ in de loop van de tijd wordt verdiend, aangezien de beurzen doorgaans slechts kleine investeringsbedragen toestaan.

Uw Exchange bewaart uw CC’s voor u. Velen bieden “koude opslag” aan, wat simpelweg betekent dat uw munten “offline” worden bewaard totdat u aangeeft dat u er iets mee wilt doen. Er zijn nogal wat nieuwsverhalen over Exchanges die worden gehackt en veel munten worden gestolen. Denk eraan dat uw munten op zoiets als een bankrekening bij de Exchange staan, maar onthoud dat uw munten alleen digitaal zijn en dat alle blockchain-transacties onomkeerbaar zijn. In tegenstelling tot uw bank hebben deze Exchanges geen depositoverzekering, dus houd er rekening mee dat hackers altijd alles in het werk stellen om bij uw Crypto Coins te komen en ze te stelen. Exchanges bieden over het algemeen wachtwoordbeveiligde accounts, en veel bieden 2-factor-autorisatieschema’s – iets om serieus te overwegen om uw account tegen hackers te beschermen.

Aangezien hackers graag azen op Exchanges en uw account, raden we u altijd aan om een ​​digitale portemonnee voor uw munten te gebruiken. Het is relatief eenvoudig om munten te verplaatsen tussen uw Exchange-account en uw portemonnee. Zorg ervoor dat u een portemonnee kiest die alle munten verwerkt die u wilt kopen en verkopen. Uw portemonnee is ook het apparaat waarmee u uw munten “uitgeeft” bij de handelaren die CC’s voor betaling accepteren. De twee soorten portemonnees zijn “warm” en “koud”. Hot wallets zijn heel gemakkelijk te gebruiken, maar ze laten uw munten blootgesteld aan internet, maar alleen op uw computer, niet op de Exchange-server. Cold wallets gebruiken offline opslagmedia, zoals gespecialiseerde hardware-geheugensticks en eenvoudige hardcopy-afdrukken. Het gebruik van een koude portemonnee maakt transacties ingewikkelder, maar ze zijn het veiligst.

Uw portemonnee bevat de “private” sleutel die alle transacties autoriseert die u wilt starten. U hebt ook een “openbare” sleutel die op het netwerk wordt gedeeld, zodat alle gebruikers uw account kunnen identificeren wanneer ze een transactie met u uitvoeren. Wanneer hackers uw privésleutel krijgen, kunnen ze uw munten overal naartoe verplaatsen en dit is onomkeerbaar.

Ondanks alle uitdagingen en wilde volatiliteit, zijn we ervan overtuigd dat de onderliggende blockchain-technologie een game changer is en een revolutie teweeg zal brengen in de manier waarop transacties in de toekomst worden uitgevoerd.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *